vrijdag 13 september 2013

Keeping up appearances

Niks. Helemaal niks. Zelfs geen eenvoudig sms'je. De hele dag heb je FB gecheckt, je gsm bij de hand gehouden. Gehoopt.
Maar... Je bestaat niet meer voor haar. Ze heeft voor een andere vrouw gekozen. Een ander leven.

Je hebt zin om brokken te maken. Om pijn te doen. De hond moet het ontgelden. Hij druipt af.

Een vlugge lunch in de stad met je moeder en zussen. Ze zijn lief voor je. Je bent dankbaar voor hun aandacht.
Het eten smaakt niet maar je zegt toch dat het lekker is. Het ligt niet aan het eten.

Een uitnodiging om ook 's avonds bij je moeder te gaan eten en achteraf naar de film te gaan. Je brengt het niet op. De confrontatie met gezelschap dat mee gaat durf je niet aan. Nu geen vragen.


Een telefoontje van een vriendin. Teleurgesteld in anderen die je niet hoort zelfs al zegt een stemmetje je dat je zelf ook niet sterk bent in bellen.
Skypen met je dochters. Ze stellen het goed daar in het verre buitenland. De jongste heeft haar resultaten: geslaagd. Ook je zoon is er tegen zijn verwachtingen in op alle afgelegde examens door. Dat is goed.

Mensen reageren enthousiast als ik het op FB laat weten. Super zo'n nieuws op je verjaardag. Ja. Je verstand erkent dit. Het gevoel zegt niets.

Bewuste strategie. De kinderen vinden het maar niets als er op FB dingen gepost worden die iets zeggen over hoe je je  voelt. Dat hoeft niet iedereen te weten. Dus enkel maar neutrale of positieve boodschappen. Keeping up appearances.

De dag is gepasseerd. Even van de wereld door een spannend boek en Tony Soprano. De nacht brengt rust.

Nu inpakken. Me klaarmaken voor een weekendje met de wandelclub. Straks in de drukte van een hele bende. Een intrusie door mijn cocon.

Je wil het aangenaam houden voor je gezelschap. Je bent vast van plan om je in te spannen om mee te babbelen. Te luisteren naar wat ze ook maar te vertellen hebben. Lachen, mee keuvelen. Je sterk bewust dat je anders mensen gaat verliezen. Is dat al niet aan het gebeuren? Sommigen hoor je al niet meer.
Mensen houden niet van treurend gezelschap. Ze willen lichtvoetig en opgewekt gebabbel.
Je hebt een vluchtweg naar je kamer als het teveel wordt. Single geboekt voor een ongewilde single.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten